Page 3 - Chytrý Zpravodaj - Slavičín červenec 2021
P. 3
Během června zahájila provoz ve městě tři nová občerstvení
Nové možnosti v gastronomii se otevřely bě- nice, který deset let jezdil do areálu pracovat rým je Vojtěch Chupík z Dolní Lhoty. Chupík za-
hem června ve Slavičíně a okolí. Nejviditelněj- a místo tedy dobře znal. jišťuje už provoz v bufetu na pozlovickém kou-
ší pro místní obyvatele je zřejmě kiosek, který Bistro postavil vlastníma rukama, protože, pališti Duha, takže nešel do něčeho, co by ne-
město nechalo postavit na Horním náměstí bě- jak říká, je „ogara z dědiny“. Občerstvení dová- znal. I zde se půjde moderní cestou. „Nabízíme
hem května. Přibyly také zatravněné plochy, pít- ží od svého kolegy z Valašských Klobouk, který míchané drinky, jako jsou cuba libre či mojito,
ko slavičínských letců a v budoucnu zde turisté tam provozuje hotel Alfacentrum. V kiosku sa- ale také klasiku – kofolu originál a pivo,“ uvedl.
a místní najdou i nabíječku na elektrokola, kte- motném prostor na přípravu totiž není. „Nabí- Do nabídky přibyly také langoše a výhledově
rou vyvíjí fi rma TVD. zíme vše, co by mohli lidé z fi rem v areálu nebo palačinky. Provozovatel Chupík sní také o tom,
Ale zpět ke gastronomii. V anonymním vý- z nedaleké školy chtít na svačinu, takže oblože- co se mu povedlo uskutečnit v Pozlovicích –
běrovém řízení na provozování kiosku zvítězila né chleby, ale i polévky, sekanou nebo fresh sa- samoobslužný výdejní systém objednávek
se svým záměrem fi rma Minipivovar, s. r. o., již láty, na kterých si zakládáme,“ nastínil Jakeš. na principu, který je známý z fastfoodů. Přes-
“
zastupuje Leona Viceníková. Na Horní náměstí Překvapením je pro něj zatím úspěch jejich tože vystudoval diplomacii, rád přemýšlí nad
plánuje přinést moderní a jednoduchý přístup. chlebíčků s vlastním pařížským salátem. „Ty už zlepšením kvality služeb. „Beru to jako závazek
“
„Nabízíme točenou zmrzlinu, vafl e na tyčce, pa- si od nás objednávají i fi rmy, což jsme nečekali,“ uvést tady do provozu moderní trendy,“ uzavřel.
lačinky, výborné kafe, zákusky a domácí limo- podotkl Jakeš s tím, že se snaží stále něco no- (šim)
“
nády,“ uvedla. Prostor dostal jméno Bistro Bou- vého vymýšlet a podle zájmu by zvážili i možný
da a budou k němu patřit i „toi-toiky“ umístěné víkendový provoz.
na náměstí. Třetí nový kiosek neboli bufet je vlastně sta-
Okolí kiosku, kde byl položen travní koberec ronový – je to ten na městském koupališti. Má
a vzniklo tak posezení s lehátky a stolky s vý- po rodině Žákových nového provozovatele, kte-
hledem na zámek, nabízí na dříve še-
divém Horním náměstí nezvyklý a svě-
ží pohled. Do ostrého provozu nasko-
čilo bistro jen pár dní před Leteckým
dnem, který byl už pro personál doslo-
va křest ohněm. „Jsme rádi, že jsme se
s velkým zájmem dokázali vypořádat,“
doplnila Viceníková.
Že mají Slavičané novinky rádi, do-
kazuje i stoupající obliba nového ki-
osku JLbistro před vjezdem do areálu
bývalých Vlárských strojíren. „Otevře-
li jsme zhruba před měsícem a zájem
o naše výrobky nás velmi těší,“ řekl pro-
“
vozovatel Pavel Jakeš z Brumova-Byl-
Zámek Wichterle se stal v kraji čtyřhvězdičkovým hotelem roku
Dominanta Slavičína a okolí, Zámek Wich- rozvíjet nejen naše služby, ale i dál bádat, spo- Přijměte prosím pozvání na den 15. 7. 2021
terle – hotel a pivní lázně, zvítězil v prestižní jovat a propojovat historii zámku. Díky velkému v 18 hodin do velkého sálu Zámku Wichter-
soutěži Czech Hotel Awards ve Zlínském kra- úsilí a zapálení pro toto bádání slavičínský ro- le na přednášku Marka Semely o slavičínské
ji ve dvou kategoriích Čtyřhvězdičkový hotel dák Marek Semela zmapoval původ, cestu his- Madoně. Rezervace míst na recepci hotelu tel.
a Wellness&Spa. Šlo o jubilejní 10. ročník sou- torické souvislosti a důležitost jedné z mála pa- 608 275 009, nebo email – hotel@zamekwich-
těže založené na hlasování lidí. Velmi děkujeme mátek, které na zámku máme a tou je slavičín- terle.cz.
všem našim zákazníkům, ale i našim zaměst- ská madona. Ještě jednou děkujeme za vaši přízeň, pod-
nancům, protože jen díky nim je hotel tím, čím Rádi bychom vám poznatky a příběh tohoto poru a že i díky vám můžeme růst a být součás-
je. Těšíme se na na stávající i nové klienty z celé velkého díla představili formou přednášky. tí Slavičína. Roman Machala
naší země i s možným přesahem dál, kdy lidé
objeví překrásná místa našeho okolí.
Máme radost, že konečně můžeme opět ote-
vřít naše zámecké brány s kompletními služ-
bami, a to letní terasou, kavárnou, restaurací,
zázemím pro rodinné oslavy, ubytováním pro
vaše blízké a wellnessem pro odpočinek a re-
lax. Pro další sezónu jsme rozšířili nabídku well-
ness procedur, mezi něž nově patří Žítkovské
pohlazení, Čokoládové laskání, Vlachovická by-
linka a dále nabídku pro okolí s dovozem i od-
vozem hostů do 50 km od Slavičína, pro bez-
starostné vychutnání kompletních zážitků z na-
šich pivních lázní a wellness.
Zrekonstruovaný zámek jsme otevřeli v nej-
horší možnou dobu, v prosinci 2019 těsně před
příchodem covidu, který nám zastavil strmý
rozjezd. I přes těžkou dobu jsme se dál snažili
3